Tähän virkkausintoilun väliin täytyy laittaa kuvaa jostain valmiistakin.1300101069_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämmöisen kaulahuivin olen saanut valmiiksi pojalle.Tekniikan huiviin bongasin LIV-kanavan neulontakerhosta. Ihan sattumalta "miesmäisesti" selailin kanavia ja ohho mitä löysin.

1300101268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luo 3 silmukkaa. Neulo aina oikein mutta lisää jokaisen rivin alussa yksi silmukka neulomalla eka silmukka ensiksi tavallisesti ja sitten silmukkaa vielä irti päästämättä takareunastaan. Täten huivi alkaa levitä...

Kun huivi on mielestäsi tarpeeksi leveä huiviksi, jatka leventämistä MUTTA ala lisäksi myös kaventaa, jotta silmukkamäärä pysyy samana. Kaventaminen tapahtuu niin, että joka toisella rivillä edelleen levennät, mutta joka toisella rivillä et enää levennäkään vaan kavennat: 1 s oikein, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein, nosta se neulomatta nostettu silmukka sen neulotun oikean silmukan yli (=kavensit yhden), neulo loput oikein.


Kun pituutta on tarpeeksi, lakkaa leventämästä siellä toisessakin reunassa ja ala kaventaa silläkin puolella. Jatka kaventamisia kunnes on enää muutama silmukka jäljellä, ne voit päättää yhtäaikaa.


Tulee mukavan joustava huivi, joka on kivan näköinen tehtynä raidallisesta langasta tai monista eri väreistä jotka muodostavat niitä vinoraitoja.

Tähän neulomaani huiviin tein valkoisia raitoja sileänä neuleena. Se ei ollut hyvä idea, reuna hieman veti ja oli leveämpi sileän neuleen kohdalta.