1772264.jpg
Täältä moon siis lähtenyt.

Jalasjärvi-matkailuesite

Suunnannäyttäjä
maaseudulta

Jalasjärvi on Pohjanmaan portti ajettaessa Kolmostietä pohjoiseen. Se on portti myös moniin elämyk-siin.
Jalasjärvi elää virkeää nykypäivää juuriaan hyödyntäen. Kunta tarjoaa erinomaiset puitteet asumiseen, yrittämiseen ja matkailuun. Tulitpa sitten käymään tai olemaan, löydät varmasti kaipaamasi palvelut.
Asutusta Jalasjärven seudulla on ol-lut esihistorialliselta ajalta lähtien. Hallinnollisesti alue kuului ensin Il-majoen seurakuntaan, sittemmin Kurikan kappeliseurakuntaan. Itse-näinen Jalasjärvi perustettiin vuo-den 1867 kunnallisuudistuksen yh-teydessä. Asukkaita kunnassa on vajaat 8500 (2008).

Tiesitkö, että…
…Jalasjärven epävirallinen tunnus on tuulimylly? Myllyjä näkee kunnan alueella niin perinteisessä kuin modernissakin asussa aina linja-autopysäkkejä ja kunnan logoa myöten.
Nimensä Jalasjärvi on kuitenkin saanut järvestä, jonka rannoilla perimätiedon mukaan kasvoi reen-jalaksien tekoon erinomaisesti sopivia puita.

Tiesitkö, että…
… Rehupiikles-yhtye, tangokuningatar Kirsi Ranto, mestaripelimanni Teppo Välimäki ja maailmankuulu urkuri Kalevi Kiviniemi ovat kaikki Jalasjärveltä?

Erikoisin paikkakunnan nähtävyyksistä on hiidenkirnu Pirunpesä Ylivallin kylässä, keskustasta etelään (opas-tus Kolmostieltä). Luonnon Isovuoren kallioon muo-vaama, 14 metrin levyinen ja 23 metrin syvyinen kuilu kiehtoo mielikuvitusta.
Jos uskallat, kapua rappuset alas kuilun pohjalle — ja jatka paluumatkaa ylöspäin, aina vieressä seisovan 21-metrisen näkötornin huipulle! Kesäaikaan alueella on kahvila ja matkamuistomyyntiä. Sieltä lähtevät myös luontopolut Isovuoren maastoon